Våra hundar

Heidis hundar

Vicky

Sinisimpukan Merituuli
23.3.2010
Dvärgpudel Tik
Strategiska mått: 34cm/ 6kg
Utställning: Very good
Agility: small klass 3
Rallylydnad: Godkänt resultat i nybörjarklass
Nosework: Godkänt doftprov på Eukalyptus


Vickan är en hund på miljonen. En liten mellanpudel som inte växte och blev tillräckligt stor och därför omregistrerades till dvärgpudel. Vickan är en dam med mycket åsikter. Jag har haft henne under hela mitt vuxna liv och vi har upplevt så mycket tillsammans. Vickan är min första hund som jag började med agility direkt när hon var valp. När hon var ung, brukade jag skratta åt att det kändes på agilityplan med henne som att man precis fått körkort och pappa köpt en Ferrari. Vi brukade ta 10-15 extra hinder på tävlingsbanorna. Nu har hon lugnat ner sig och vi kommer oftare i mål men hon är fortfarande väldigt krävande att springa med, gör jag det minsta lilla fel så piper hon i väg på den linjen hon springer och tar ett extra hinder. För att vara en small hund så låser hon väldigt tidigt på hindren vilket lägger mera press på mig att göra allting rätt i väldigt god tid. Vickans favorithinder är gungan. Vickan har stopp på balansen och running på A-hindret.

Vickan har varit med i finska WAO landslaget 2014 och 2015 samt i svenska agilitylandslaget sedan 2016. Hon har vunnit Distriktmästerskapet i Väst flertalet gånger, tagit ungdoms SM guld i klass 3, flertalet lagmedaljer på Nordiska mästerskapen och European Open. Vickan har flertalet vinster och placeringar i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland, Spanien och USA.

Titel Namnet på titeln
DK ACH Danskt agilitychampionat
FI ACH Finskt Agilitychampionat
FI ACH(H) Finskt Agilitychampionat (hopp)
NORD ACH Nordisk Agilitychampionat
SE ACH Svenskt Agilitychampionat
SE ACH(hopp) Svenskt Agilitychampionat (hopp)

Rosey

Jumparound A Piece of Action
29.6.2014
Mellan pudel Tik
Strategiska mått: 40cm/10kg
Utställning: Excellent
Agility: medium klass 3
Nosework: Godkänt doftprov på Eukalyptus


Rosey är en once in a lifetime dog! Hon är verkligen min ögonsten och en alldeles underbar tävlingskompis. Hon är väldigt het innan hennes tävlingsstart men direkt när vi bara kommer igång så är hon som en dröm att springa med, hon är väldigt lyhörd, följsam men samtidigt självständig. Rosey har running contacts på A hindret och balansen samt stoppade kontaktfält på balansen. Roseys favorithinder är slalom.

Rosey har varit med i svenska agilitylandslaget 2017 och 2019, båda åren har hon representerat Sverige på Nordiska mästerskapen, European Open och Världsmästerskapen. Hon vann SM individuellt 2018 och har ett flertal vinster och placeringar i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland och USA.

Titel

Namnet på titeln

C.I.AG

Internationellt agilitychampionat

DK ACH

Danskt agilitychampionat

FI ACH

Finskt Agilitychampionat

FI ACH(H)

Finskt Agilitychampionat (hopp)

NORD ACH

Nordisk Agilitychampionat

NORD ACH

Nordisk Agilitychampionat (hopp)

NO AVA(H)

Norsk Agilitychampionat (hopp)

NO ACH

Norsk Agilitychampionat

SE ACH(hopp)

Svenskt Agilitychampionat (hopp)

SE ACH

Svenskt Agilitychampionat

Ivy

Jumparound Bring Me Some Action
24.5.2016
Mellan pudel Tik
Strategiska mått: 37,5cm/7,5kg
Utställning: Excellent
Agility: medium 3
Ivy är verkligen min hjärtehund som jag älskar alldeles för mycket. Hon har absolut varit den svåraste av mina hundar att träna i agility men i vardagen är hon alldeles underbar. Hon älskar att springa i skogen, hon älskar människor och hon älskar verkligen livet. Hon är en glädjespridare utan dess like och ingen kan hålla sig för ett leende eller skratt när man träffar henne. I träningssammanhang har hon varit svårmotiverad och rädd för olika saker. När hon var ung rymde hon från hundvakt och var ute i skogen i tre dygn innan hon kom tillbaka (jag är fortfarande oändligt tacksam för alla underbara människor som hjälpte mig att leta efter henne). Jag vet inte hur mycket det har påverkat henne men jag har upplevt att hon har behövt mera tid för att utvecklas, vilket hon har fått. Nu har vi kommit upp i klass 3 och hon har tagit sina första cert och championat så jag känner att vi är på rätt väg.

Titlar

SE ACH(hopp)

Svenskt Agilitychampionat (hopp)

FI ACH(H)

Finskt Agilitychampionat (hopp)

Catnizz

Lizzroys Catnizz
Född: 2019-11-12
Border Collie tik

Catnizz är nyaste tillskottet i familjen och min första Border Collie efter fyra pudlar. Det ska bli otroligt spännande och få testa på en ny ras samt tävla i en ny storleksklass. Jag hoppas innerligen att Catnizz vill bli en agilityhund. Utöver agilityn ska vi även testa lite på vallning och kanske även lydnad.

Sofies hundar

Bella

Peak´nstuff Flashdance
20130721
Australian shepherd
Mankhöjd 49 cm
Tävlar i klass 3 Large

Bella flyttade hem till oss 2018 och sedan dess har vi kvalat till tre SM och jobbar på att bygga på vår teamkänsla för att sikta mot att ha en högre lägstanivå. Vi har alltid som mål att gå in och få till den där flytiga och häftiga känslan, att vara ett på banan!

Svensk agility & hoppchampion

Bagge

Sofalex Bagare Bobson  
20150916
Dansk-svensk gårdshund
Mankhöjd 33 cm
Tävlar i klass 3 small

Min lilla Björnunge!  Han har lärt mig väldigt mycket om grundträning och vikten av att tänka innan man gör, på vägen mot vårt mål, Landslaget! Det är min första hund med Running contacts och även där har han lärt mig enormt mycket.


Svensk agility & hoppchampion

Billie

Ekeröds Leia 
20200301
Dansk-svensk gårdshund
Mankhöjd 30 cm
Tävlar i klass 1 small

En liten tik som så småningom är tänkt till avel.Fram till dess blir hon såklart grundad i agility och förhoppningsvis tycker hon det kommer bli så pass kul att tävla att vi kan göra en satsning på agilityn.Cecilias hundar

Vic

Thelook Happy Victory
2011-05-19
Border collie
Ca 53 cm och 22 kg

Jag brukar säga att ”Vickan” lever upp till sitt namn; han är en snygg, glad vinnare (Thelook Happy Victory). Tillsammans har vi haft förmånen att representera Sverige på European Open, Nordiska mästerskapen och World Agility Open. Han har Tävlat agility SM 2015-2019 och inget slår känslan att få gå in med Vic i en final, både han och jag älskar finaler!

Godkänd Vallhund, Svensk Agility och Hopp Champion, Finsk Agility och Hopp Champion

Alice

Lizzroys Amazing Alice
2014-08-04
Border collie
Ca 50 cm och 16,5kg

Alice är dotter till min Ronja och en hund som är mjuk och hård på samma gång, hemma märks hon knappt men på agilitybanan är hon en riktig liten racer. Jag har verkligen behövt utveckla mig som hundtränare med Alice, inte för att hon är svår och hon skulle kunna bli grym på vilken hundsport som helst men vi har inte varit en självklar match hon och jag. Man får väl dock säga att vi kört ihop oss efter ett år med en 2a placering på Svenska Mästerskapen 2019 och dessutom Årets Agility hund 2019/2020, kan väl säga att även hon lever upp till sitt namn Amazing Alice.

Godkänd Vallhund, Svensk Agility och Hopp Champion, Finsk Agility Champion

Ronja

Lizzroys Unik
2009-04-05
Bordercollie
Ca 49 cm och 16 kg

Min första egna hund och den som fått stå ut med alla möjliga nybörjarmisstag. Hon har trots nybörjarmisstagen lyckats kvalat till agility SM 2015-2020, Lydnads SM 2018, hon har tävling IK1 i vallning med vinst och förstapris och hon har en fantastisk kull valpar, en riktig once in a life time hund.  

Godkänd Vallhund, Svensk Lydnads Champion, Svensk Agility och Hopp Champion

Ike

Sunshine Iconic Style
20200118
Border collie


Ike är importerad från Sicilien.

Carros hundar

Troy

Working Mates Anything but Average
2013-07-05
Prazsky Krysarik Hane
33,5cm/5,3kg
Agility: Small klass 3
Titlar: AGHD II, SE AG(HOPP)CH & SE AGCH

Anledningen till att jag köpte Troy är att min kompis hade en prazsky som var en superhäftig agilityhund med mycket tryck under tassarna. Troy är den knäppaste och svåraste hunden jag har som har gett mig många gråa hår, men han är också den mysigaste som alltid ska ligga nära och så rolig att träna. Han ger mig alltid minst 110% och har så mycket arbetsvilja att han ofta testat minst 5 saker innan jag ens hunnit ge honom ett kommando. Hans favorithinder är tunnlar och han har running contacts på balansen och a-hindret. Jag har utvecklats massor i min handling med honom, mycket pga att han är snabbare än Thea vilket har gjort att jag fått jobba mycket på tajmingen. Det jag är mest stolt över tävlingsmässigt är att han är den första i sin ras som startat på SM & NM samt tagit dubbelchampionat i agility i Sverige.

Ripa

Downforce Chancery Lane
2020-11-02
Shetland Sheepdog Tik
35,5cm/6,1kg

Ripa tog jag över när hon var drygt 1 år gammal och hade då haft henne på prov i 3mån. Jag har blivit helt förälskad i denna lilla hund. Hon är galen, busig, knäpp, rolig, snäll och väldigt go. Hon är alltid glad och vill alltid vara med i allt jag gör. Är fullkomligt crazy i träningen, men på ett bra sätt vilket betyder att hjärnan allt som oftast är påkopplad. Hon verkligen älskar att springa, träna och busa med andra hundar. Har inte kommit så långt i agilityträningen ännu så i dagsläget är hennes favorithinder tunnlar. Vi har påbörjat running contacts på balansbommen och a-hindret samt 2på2av på gungan. Ska bli väldigt spännande att se vad framtiden har att erbjuda oss som ekipage och jag är helt säker på att hon kommer lära mig så mycket, både som hundtränare och agilityhandler vilket jag verkligen ser fram emot!

Thea

Thea
2010-08-05
Bishon Frisé/Yorkshireterrier Tik
24,5cm/4,2kg
Agility: Extra small klass 3
Titlar: RLD N, AGD II & AGHD II

Thea är min första egna hund och hon blev starten på min agilityresa. Hon är extremt enkel i vardagen och hakar på allt utan minsta problem. Från början var hon lite ängslig och osäker så kunde ibland bli låg på agilityplanen, hon var tex rädd för gungan. Men ju mer vi tränade och tävlade desto mer självförtroende fick hon och är idag väldigt lätt att motivera till all typ av träning. Hon älskar bollar mest av allt och det har hjälpt henne mycket i träningen. Hennes favorithinder är tunnlar och balansbommen. Förutom agilityn har vi testat på Rallylydnad och Hoopers tillsammans också. Då hon börjar bli gammal så tränar vi ganska sparsamt, men vi leker lite agility ibland, kastar boll och kommer fortsätta lite smått med Hoopers.

Lindas hundar

Bella

BadBeauty´s beautiful girl
2012-01-07
Shetland sheepdog
33.5 cm/ 4.5 kg
Favorittricks: Tittut mellan benen
Favoritbelöning: Godis och nätboll

Bella är min lilla prinsessa som kommer undan med alldeles för mycket bus bara för att hon är så söt!
Hon sover på soffans högsta kudde eller helst på min bröstkorg. Hon är smidig som en katt, snor mat så ofta som det går och ber du om en puss kan du räkna med en fläskläpp.

Jag älskar agility med Bella! Hon är min första hund som jag tränat agility med från det att hon var valp. Hon har ett bra framåtdriv och en stark vilja för vad hon gillar och inte men är samtidigt väldigt följsam och lätt. Idag är vi ett sammansvetsat team och vi njuter av varje lopp tillsammans.

Bella har en lång meritlista med många häftiga resultat både i Sverige och utomlands.

2015 knep Bella en silvermedalj individuellt på European Open.

På nordiska mästerskapen 2017 vann hon guld både individuellt och i lag.

Hon har tävlat VM 2017 (5:e placering), 2018 och 2019 (5:e placering). (2018 tävlade Bella med Jocke Tangfelt som förare.)

Bella är Nordisk agility och hoppchampion.

Bella har även startat en gång i rallylydnad tillsammans med Dorota Anglart där hon fick 2 godkända resultat och vann domarens pris ”sötaste ekipage”.

Zima

Sobelkustens zpecial memory in blue
2015-01-15
shetland sheepdog
34.5 cm/ 5.8 kg
Favorittricks: Vacker tass
Favorit belöning: Kampleksak

Zima är min lilla galenpanna! Innan jag fick henne tyckte jag inte att sheltisar skällde så mycket…
Inomhus är hon superlugn, kryper gärna in en bur eller lägger sig raklång mitt på golvet. Utomhus är hon som ett yrväder och reagerar på många saker i sin omgivning. I skogen springer hon på långa avstånd och vi jobbar stenhårt på att hon inte ska jaga rådjur.

Zima älskar att träna, vattenpauser har hon inte tid med. Hon är en riktig arbetsmaskin som älskar att springa, leka och kampa. På agilitybanan har vi kämpat med att fästa på hinder då hon väldigt gärna vill vara nära mig men kan samtidigt hitta hinder på väldigt långt håll, speciellt om det är en tunnel.  

Tyvärr är det någonting som inte står rätt till med henne men vi vet inte vad det är och just nu känns det lite ovisst hur mycket agility vi kommer kunna köra.

Zima tävlar i klass 3.

2017 vann Zima sheltie VM grade 1-2.

Ciara

Lizzroys Ciara
kallas ”Kicki och Kickan”
2019-11-12
Border collie
Favorittricks: Kram
Favoritbelöning: Godis och kamplelsak

Familjens nyaste tillskott och vi gillar henne jättemycket.

Med skräckblandad förtjusningen vågade jag testa en ny ras.

Ciara är en väldigt trevlig och go tjej som älskar att kramas, leka och springa runt ute.

Vi har lagt mest tid på vardagslydnaden men så smått börjat med tricks och lite mer agilityinspirerad grundträning.

Ser fram emot att få prova på agility med en ny ras och annan storlek.

Anna-Karins hund

Tess

Kronsäter´s Great News
Född 20140503
Staffordshire Bullterrier (utställning excellent)
36 cm hög, 13.6 kg
Tävlar i agility klass 2, är uppflyttad till lägre spår och har LP1 från gamla regelverket i lydnad.
Tess kom till oss som intet ont anande sällskapshund. Men i takt med att hon växte, växte även mitt intresse för att utveckla vårt samspel och allt mer tid började ägnas åt hundträning. Helt utan grundkunskaper kastade vi oss med hull och hår in i lydnadsvärlden, började spåra och tävla bruks, innan vi landade inom agilityn där vi nu lägger mesta delen av vår träningstid. Min drivkraft är att ständigt utvecklas, att jag och Tess ska bli bättre på att hantera våra respektive uppgifter och ha roligt tillammans!

Sannes hundar

Cesar

2013-06-01

Ca 40,5 cm & 8 kg

Tävlar agility, klass 3, medium 

Cesar köptes utav min lillebror men jag övertalade honom tidigt att jag skulle få träna lite agility med honom. Det visade sig att han blev en perfekt agilityhund, han är allt man kan önska sig och jag är så tacksam att jag fick starta min agilitykarriär med en hund som Cesar. Cesar är en lyhörd herre som vill göra rätt för sig. När hans matte gör fel blir han väldigt frustrerad, men han är inte långsint. Tillsammans springer vi agility, utvecklas, stöter på problem som vi löser tillsammans. Cesar är en känslig och blyg herre som inte syns och hörs speciellt mycket i vardagen. Men så fort det är dags för agility, träning som tävling så blir han som en annan hund, helt galen. Agility är det bästa Cesar vet.

Cesar har running contacts på balansen och a-hindret. Hans favorit hinder är slalom och hindret han tycker är en aning onödigt är gungan.  

Svensk agility & hoppchampion.

Frasse

2009-11-20

Ca 53 cm & 18 kg 

Frasse är min första hund han har testat på de flesta hundsporter och i yngre dagar så tävlade han i rallylydnad, lydnad och freestyle. I tidig ålder upptäckte jag att hans höfter inte håller för agility så hans karriär slutade lika snabbt som den startade. Idag är han världens gladaste pensionär, vår maskot och hänger ständigt med på våra äventyr.

Kid

2019-07-27

Kid är min första bordercollie. Jag ser fram emot vår agilityresa vi ska göra tillsammans. Det ska bli spännande att testa en ny storleksklass. Kid är en herre med ett otroligt tryck under tassarna, han är seriös och vill alltid göra rätt. Han älskar agility. Jag hoppas att vi tillsammans kommer att få njuta av vår tid på agilityplan framöver. Kid är världens gosigaste, han älskar uppmärksamhet, han ska vara i centrum hela tiden tycker han, väldigt sprallig och busig men så fort han kommer till agilityplanen blir han superseriös.

Hugo

2010-10-22

Ca 18 cm & 2,5 kg

Tävlar agility, klass 3, extra small 

Hugo är min första hund jag tränade upp i agility. Det var inte tänkt att han skulle köras i agility men eftersom att Frasse blev skadad och jag fick blodad tand för agility fick han köra lite agility ibland. Tillsammans har vi lyckats ta oss upp till klass 3. Förmodligen en av Sveriges minsta agilityhundar. Hugo är en speciell herre och han har verkligen lärt mig att springa agility efter uttrycket ”det är inte över förrän det är över”.

Till vardags är Hugo en riktig soffpotatis. Han älskar värme och att ta det lugnt men han har inget emot att följa med ut på äventyr. När det är blött ute skippar han det helst.

Hugos favorithinder är tunnlar.
 

Ellens Hundar

Smaragd

Kämparglöd's Lille Smaragd
2015-05-21
Pumi
49 cm - 16 kg
Tävlar i klass 3 Large

Smaragd är min första hund och jag köpte honom när han var 1 år gammal för att uppfödaren inte hade hittat ett passande hem till honom ännu. Smaragd är extra allt och lite till. Han är helt tokig och gillar att använda musklerna mer än hjärnan. Fel eller krockar spelar ingen roll så länge det går fort! Det bästa han vet är att få köra agility och barmarksdrag. Vi har tävlat och tränat i lite allt möjlig så som tävlingslydnad, spår, rallylydnad, freestyle och specialsök. Nu för tiden kör vi drag och agility. 

Findus

Emenems K'findus
2020-04-04
Border Collie
11 kg
Tävlar i klass 1 Large

Findus är mitt senaste tillskott i flocken. Hon är otroligt liten och nätt men har en otrolig explosivitet och fart. Hon är den mest lättlärda hunden jag någonsin har tränat. Namnet Findus fick hon efter min tidigare hund Mucklan. Vi har precis börjat tävla agility och jag är sjukt spänd på att se vad det kommer bli av med henne. Utöver agilityn tränar vi drag och vallning. Trots att hon är helt tokig i agility och vallning så tror jag nog ändå att hennes favorit är draget där hon verkligen får bränna av och vara lite galen.