AW Arena

AW-Arena är en av Sveriges största inomhusanläggningar för hundträning.
Vi erbjuder möjligheten att träna inomhus på två olika träningsbanor i lämplig temperatur och på fantastiskt underlag året om.
Träningsytorna är självklart pelarfria.
Hallen är isolerad och uppvärmd vintertid.
Som underlag har vi valt det som vi upplever som det bästa som finns på marknaden just nu, nämligen Unisports konstgräs 40mm med sandfyllning 20mm och sviktpadd.
Det är t.ex. samma konstgräs som finns på Tele2 Arena i Stockholm.

Konstgräset ger ett bra grepp, utan att stagnera rörelsen för abrupt, för både hundar och förare samt lämpar sig för alla hundsporter och alla typer av hundar. I anslutning till träningsplanerna har vi ett café och kök där du t.ex. kan ta en kopp kaffe medans du tittar på träningarna genom glasfönstren. På övervåningen hittar ni en läktare med utsikt över träningsplanerna samt ett showroom för Hundlands produkter.

Mumin

Inhägnad träningsyta på 18x41m 
Färdigbyggd agilitybana året om.

Egen ingång

Konstgräs Unisport Konstgräs 40mm med sandfyllning 20mm och sviktpadd

Hinder:
- 12 st hopphinder från Bing
- 2 st oxerbommar från Bing 
- Höj- och sänkbar balansbom från Bing
-  Höj- och sänkbar gunga från Bing
-  Höj- och sänkbart A-hinder från Bing
- Långhopp & Däck från Bing
- Slalom
- Jenny Griptunnlar ( 2st 6m, 1st 5m, 2st 4m) 
- MASSOR med Jenny Bags
- 2 uppsättningar nummerskyltar (1-40 & 1-30)

Vid uthyrning av en träningsplan får du även tillgång till caféet och köket. Via huvuddörren har du tillgång till toaletter, kök, café samt läktare för att se ut över träningsplanerna.

Lilla My

Inhägnad träningsyta på 18x 36m
Hindren får flyttas runt och behöver inte plockas undan efteråt. OBS. Onsdagar ojämna veckor v. 3-19 står en lätt bana som ej får flyttas på.

Egen ingång

Konstgräs Unisport Konstgräs 40mm med sandfyllning 20mm och sviktpadd

Agilityhinder:
- 12 st hopphinder från Bing
- 2 st oxerbommar från Bing 
- Mur & Däck från Bing

- Höj- och sänkbar balansbom från Galican

-Gunga  
- Slalom & Alléslalom
- Jenny Griptunnlar ( 2st 6m, 2st 4m, 1 st 3m, 1st 1m)
- MASSOR med Jenny Bags
- 2 uppsättning nummerskyltar (1-30 & 1-40)

Annan utrustning: lydnadshopphinder, koner 

Hallen lämpar sig för agilityträning där du bygger fram och bort din övning, lydnadsträning, rallylydnadsträning, bruks, skydd etc.

Bokar du minst 4h i rad så plockar vi undan hindren till dig om du vill. I detta fall behöver du mejla oss innan (minst 3 dygn innan).

Vid uthyrning av en träningsplan får du även tillgång till caféet och köket. Via huvuddörren har  du tillgång till toaletter, kök, café samt läktare för att se ut över träningsplanerna.

Café & vibb

I cafédelen erbjuder vi även en vibrationsplatta som vi anser är ett perfekt sätt för hundens muskler att koppla av efter träning. Vi rekommenderar att efter utförd träning gå av hunden och sedan lägger den på vibrationsplattan i 15 min för att hundens muskler ska slappna av och få en lätt helkroppsmassage. Du kan även själv sätta dig med hunden om du känner dig stel eller vill koppla av. Vill du läsa mera om vibben och dess effekter så rekommenderar vi att ni tar kontakt med en fysioterapeut eller läser artiklar på nätet. 

Kom ihåg att vibben har 7 dagars karens i Sverige enligt Jordbruksverket.

Ta gärna med en egen handduk eller filt som ni kan lägga över vibben innan hunden hoppar upp på den. Vänligen torka av vibben efter användning med medlet som ni finner bredvid vibben.

 

Vibrationsplatta 15 min
25:-
Vibrationsplatta månadskort
450:-

Kissböter

Vi har valt att införa kissböter på Arenan då underlaget är en enorm investering för hallen och den blir förstörd om hundar kissar där samt att det lätt börjar lukta illa och gör det otrevligt att vistas i hallen för samtliga kunder. Dessutom inbjuder kissandet att andra hundar gör det efter. Det är lätt att rasta hunden utanför hallen och därför vill vi med denna uppmaning och risk för böter motivera er alla kunder att rasta hunden ordentligt innan träningspasset och vid behov under träningspasset. Är du osäker på om din hund kan markera eller kissa inne rekommenderar vi att ni tar med er ett tikskydd eller hanhundsskydd.

Det vill säga om hunden utför sina behov i hallen så är du skyldig att betala 

100kr kissböter


Om en olycka är framme önskar vi att ni märker platsen med en röd silvertejpsbit samt att ni sprejar och torkar upp.

Betalningen av kissböter sker via Swish till 076 104 71 59 eller bankgiro 5451-6414, 

märk betalningen med texten Kissböter.