Agility Elite

Här kan du läsa mer om våra ELITE kurser

Innan du fortsätter läsa är det bra om du läst INFO OM VÅRA KURSER.

ELITE VALP

Kursen är Elite seriens första kurs för den blivande agilityhunden. 
Vi rekommenderar att valpen är mellan 3-8 månader. Vi lägger noggranna och bra grunder för den blivande agilityhunden. Vi jobbar med lekutveckling, klickerträning samt andra viktiga grundövningar som vi själva gör med våra blivande agilitystjärnor.

ELITE UNGHUND 

Vi rekommenderar varmt att ni gått kursen Elite valp innan denna kurs. 
Under kursens gång jobbar vi vidare på grundfärdigheterna för blivande agilityhunden. Vi jobbar bland annat med verbala kommandon, självständighet, distanshandling, svängar, Kontaktfält, slalom, framåtdriv samt handlingstekniker.

ELITE UNGHUND STEG 2

Kursen är Elite seriens tredje kurs för den blivande agilityhunden. Vi rekommenderar varmt att ni gått kursen Elite Unghund innan denna kurs. Under kursens gång jobbar vi vidare på grundfärdigheterna för den blivande agilityhunden. Vi jobbar bl.a. med verbala kommandon, självständighet, distanshandling, svängar, kontaktfält, slalom, framåtdriv och handlingstekniker.

ELITE RUNNING CONTACTS

Kursen är en av Elite seriens kurser som passar ekipage som vill ge sig in i Running contacts (RC) underbara värld. Under kursen jobbar vi med RC på balansen på den nivån alla ekipagen är. En del av första tillfället använder vi till att gå igenom vår träningsfilosofi med RC och efter det jobbar vi vidare på individuell nivå. 
Vi jobbar med target-inlärning vid RC och kommer under kursens gång både jobba med RC rakt fram samt svängar.

ELITE SLALOM

Kursen är en av Elite seriens kurser som passar ekipage som vill nörda slalom in- och utgångar. Ett snabbt och självständigt slalom är fantastiskt och något vi brinner för. Under kursen jobbar vi med slalom på den nivå alla ekipage befinner sig på. 
En del av första tillfället använder vi till att gå igenom vår träningsfilosofi med slalom och efter det jobbar vi vidare på individuell nivå. I grundinlärningen jobbar vi med alléslalom och bågar.

ELITE TÄVLING & BANANALYS

Kursen är en av Elite seriens kurser som passar ekipage som vill nörda ner sig i tävlingstänk och bananalys. 
Under kursen kommer vi utveckla en fungerande tävlingsrutin och uppvärmningsrutin för att både du och hunden ska vara optimalt laddade på tävlingsbanan. Vi kommer att träna mycket på att sätta nollan. Vi kommer träna på banvandringstekniker och lära oss att både bygga och analysera banor. 
Kursen innehåller hälften teori och hälften praktik.

ELITE BANTRÄNING

Kursen är en av Elite seriens kurser som passar ekipage som vill gå en kurs i banträning. 
Varje kurstillfälle är det en ny bana som vi går igenom och sedan tränar på. 
Vi kommer köra både agility- och hoppklass banor.

COACHGRUPPER

Vi erbjuder coachgrupper för agilityfantaster som vill träna varje vecka eller varannan vecka en hel termin. 
För att du ska få maximalnytta från träningarna vill vi samla er som är på samma nivå och vill fokusera på samma saker. Vi erbjuder coachgrupper med fokus på banträning med inslag av teknik- och grundträning. Vi har även coachgrupper för unghundar, barn & ungdomar samt seniorer. För att kunna vara med i coachgruppen för unghundar rekommenderar vi att ni gått kurserna Elite valp och Elite Unghund.
Läs mera om coachgrupperna och fyll i en intresseanmälan för höstterminen 2020.
Klicka på knappen nedan för att komma till intresseanmälan.