Personal

HEIDI PENTTILÄ

Jag heter Heidi Penttilä och är VD på AW Arena.

Jag jobbar som huvudcoach för vår agilityverksamhet och jag kommer ursprungligen från Finland men har bott i Sverige sedan 2014. Jag pratar flytande svenska, finska och engelska. Jag är utbildad ekonomimagister på Svenska Handelshögskolan i Finland med huvudämne i entreprenörskap och företagsledning samt marknadsföring som biämne. Min stora passion är företagande och kundservice. Innan jag började jobba inom hundbranschen jobbade jag som Head caddiemaster på golfklubb och kundrådgivare och bedrägeri administratör på bank.  Jag har jobbat heltid inom hundbranschen sedan 2015, först som anställd VD på en inomhusanläggning för hundträning och sedan som egen företagare och agilitycoach. År 2020 är jag en av huvudcoacher för finska Top Team programmet, som är ett träningsprogram för ekipage som siktar mot det finska agilitylandslaget koordinerad av finska agilityförbundet.

Förutom min passion för företagandet brinner jag för mina egna hundar och agility. Jag har varit med i svenska agilitylandslaget sedan 2016 och kvalat in i landslaget med 1-3 hundar per år. Jag har haft äran att representera Sverige på Nordiska mästerskapen och European Open, på VM i Tjeckien 2017 och i mitt hemland Finland 2019.

Jag har fyra egna hundar, pudlarna Vicky, Rosey, Ivy och border collien Catnizz.
@heidipenttila

Heidi i en intervju om mental träning för Agilitypodden den 6 februari 2019.

Heidi i en intervju om AW Arena och Catnizz för Agilitypodden den 
15 april 2020.

Mitt mål som agilityinstruktör är att hitta rätt tillvägagångssätt för varje enskilt ekipage, att utveckla varje ekipage så långt som de vill nå. Jag tummar aldrig på detaljerna och arbetar alltid för att förarna själva skall förstå varför vi gör på ett visst sätt. Jag håller kurser från nybörjare till landslagsnivå, för mig är det inte viktigt på vilken nivå ekipaget är på utan att de vill lära och utveckla sig. Jag älskar hinderinlärning och grundträning.

 Inlärning och bra kontaktfält och slalom står nära hjärtat.


Att kursa för Heidi

Vi har tränat för Heidi sedan Sierra var en valp. Hon har hjälpt oss att utvecklas och finna inspiration under hela vår resa. Att jobba med en reaktiv hund med mycket egen vilja är inte alltid lätt men Heidi har stöttat oss och kommit på nya idéer om hur vi har kunnat utveckla vår träning för att uppnå vår fulla potential.
Sara med Xoloitzcuintle (Mexikanska nakenhund) Sierra
Heidi är en otroligt engagerad och inspirerande instruktör. Med Heidis hjälp har jag blivit mer fokuserad som förare och vi jobbar mycket med att jag ska se och utnyttja mina hundars styrkor i olika situationer på banorna. Att träna för Heidi är så mycket agilityglädje! Carina med dvärgpudlarna Siri & Tyra


Veckans bästa timme är vår träning med Heidi! Hon brinner för agility och ger alltid 100% till sina elever. Jag och min rutinerade hund utmanas varje vecka i kluriga och roliga banor och unghunden tränas för stabila grunder. Vi lär oss massor varje gång så vill du utvecklas och ha superroligt på vägen så rekommenderar jag Heidi varmt! 
Lotta med blandrasen Siri & Border Collien Winna

Heidi är duktig på att anpassa träningsnivån efter varje individ. Hon är otroligt duktig på att se helheten i agility, från grundträning och handling till den mentala styrkan som krävs för att prestera på topp.

Camilla med Border colliesarna Kes & Ru

LINDA ENBERG

"För mig är agility glädje, fart, tajming och samspel!
Jag är hela tiden på jakt efter det perfekta loppet med mina hundar, där man är ett med hunden, och det är just precis den känslan jag vill förmedla till dig som går kurs för mig."

Jag älskar grundträning, tricks och lek. Samspelet mellan förare och hund skall vara enkelt och fyllt av glädje.
Därför är jag en instruktör som hela tiden vill lyfta er som ekipage, jag vill att ni skall bli ert bästa - både i träning och på tävling.

Jag har tre hundar, sheltiesarna Bella och Zima samt Ciara som är en border collie.

I dryga 15 år har jag hållit på med agility, det började som en aktivering och nu är man en crazy dog lady på heltid.

Mina häftigaste tävlingsupplevelser är individuellt SM-silver och SM-guld i lag 2011 på min SM-debut.

 EO silver i Tyskland 2015, NM-guld individuellt och lag 2017 samt mina starter på VM i Tjeckien 2017 i och i Finland 2019. 


@misslindaenberg

CARRO CAJBACK

Agility för mig är att få till det där speciella samarbetet med sin hund som gör att man hittar "flowet". När man lyckas med det så svävar man på agilitymoln, det är en sån otroligt häftig känsla som jag vill att alla ska få chans att känna! 

Mitt intresse för agility startade när jag följde med en kompis på tävling.  Jag skaffade min första hund Thea, en liten blandis som idag är 10 år. Med henne startade jag mitt första SM i lag. Sedan dess har flocken utökat med två hundar till, Troy en prazsky krysarik och en sheltie som heter Vicii. Troy och jag har tävlat 3 individuella SM och 2 lag-SM tillsammans.
Jag är utbildad A1 instruktör genom SBK och har hållit kurser på min hemmaklubb sen 2015 och privat sen 2018.
@theatroyvicii

SOFIE LOURIÉ

När jag tränar agility är jag alltid ute efter att få det att kännas så roligt som möjligt och våga maxa i varenda lopp! 

Att stärka sina styrkor och
utmana sina svagheter!

Jag brinner för tekniker och förståelse som får hunden att vilja öka och maxa sin fart genom alla olika kombinationer.

2012 lämnade jag hästlivet bakom mig och köpte min första hund.
Idag har jag tre hundar som jag tränar och tävlar med.
Bella, en 6 årig Aussie som går i large och de dansk-svenska gårdshundarna Babe 6 år och  Bagge 4 år som båda går i small. Alla tävlar i klass 3 och Bella och Babe har tävlat på SM sedan 2018, drömmen är ändå att en dag få stå på startlinjen på ett internationellt mästerskap.
@sofienast

ULRIKA NORELL

Ulrika Norell heter jag. Jag är lärare, instruktör och domare med nära 30 års erfarenhet av hundar och hundträning.

Jag brinner för lärande och hundträning och är fullt och fast övertygad om att alla hundar kan tränas med positiva metoder! Jag älskar att hålla kurser och min ambition är att erbjuda effektiv träning med positiv förstärkning. Mitt mål är att ge dig som kursdeltagare verktyg för vidare träning och att förmedla den glädje och motivation jag själv känner i hundträningen och hundägandet.

Jag har erfarenhet av många olika raser och har själv haft både weimaraner, labrador, irländsk setter, basset artesian som riesenschnauzer och border collie. Det har hunnit bli hela fem riesen och fyra border collies genom åren. Idag har jag två border collies – Czid som tävlar klass 3 lydnad och Cajza (kullsyster med Heidis Catnizz) är min blivande lydnadsstjärna.

Till ”vardags” jobbar jag som förstelärare på gymnasiet och frilansande copywriter med bakgrund inom ekonomi och IT. Jag har ett förflutet som dressyrryttare och under åren i London hade jag förmånen att vara civil ryttare på the Household Cavalry.

Jag kommer att hålla valpkurser, allmänlydnads- och tävlingslydnadskurser i hallen.

Hoppas vi ses på kurs! @klickerklok

ANNA-KARIN TRYDEGÅRD

Min tid kommer att delas mellan att agera bollplank, hundträning och finnas på den butiksyta som finns på hallens övervåning.

Sedan min staffordshire bullterrier Tess klev in i familjen för snart sex år sedan har hundfokuset vuxit sig starkare för varje dag. Intresset för hundträning började med en fascination för tävlingslydnad och bruks men nu för tiden är det agility som gäller, mycket eftersom det passar oss bättre som ekipage. Att leva med hund resulterade också i att ett företag såg dagens ljus den 22:a augusti 2018. .

Som grundare av Hundlands är jag väldigt glad att Heidi frågade om vi ville finnas på plats i den nya hundhallen hon planerade. Att äntligen få ett hem och fast punkt känns redan fantastiskt och jag ser fram emot att möta alla er härliga hundmänniskor där. 

I butiken kommer Hundlands ordinarie sortiment att kompletteras med ett urval av godis och leksaker. Dessutom gör jag verklighet av en annan dröm, i lokalen skapas en läderverkstad med hantverksmässig tillverkade koppel och halsband.
@hundlands

CECILIA KLINGBERG

Jag kommer precis som Anna-Karin att agera som bollblank, arrangera tävlingar och hålla en del agilitykurser.

Jag körde en del agility redan på 90 talet, med lånad hund men först 2 år efter jag skaffade min första egna hund 2009 började jag tävla agility lite mer på allvar. Sedan dess har flocken växt till 3 Bordercollies, jag har tävlat en del lydnad, vallning och en väldans massa agility.
För 4 år sedan ärvde jag lite oväntat kennel Lizzroys, som föder upp Bordercollies. Ronja min äldsta hund är från kenneln och min just nu främsta tävlingshund Alice är även hon en ”Lizzroyare”. Att föda upp hundar är ingen huvudsyssla men det är få saker som är så roligt som att få följa valparna från deras första andetag och vidare genom livet.

Jag är precis som Heidi ekonom och har en civilekonom examen med inriktning finansiering. Idag jobbar jag som project controller på en av Sveriges största PR och kommunikations byråer.
@ceciliafk