HEIDI PENTTILÄ

Jag heter Heidi Penttilä och är VD på AW Arena.

Jag jobbar som huvudcoach för vår agilityverksamhet och jag kommer ursprungligen från Finland men har bott i Sverige sedan 2014. Jag pratar flytande svenska, finska och engelska. Jag är utbildad ekonomimagister på Svenska Handelshögskolan i Finland med huvudämne i entreprenörskap och företagsledning samt marknadsföring som biämne. Min stora passion är företagande och kundservice. Innan jag började jobba inom hundbranschen jobbade jag som Head caddiemaster på golfklubb och kundrådgivare och bedrägeri administratör på bank.  Jag har jobbat heltid inom hundbranschen sedan 2015, först som anställd VD på en inomhusanläggning för hundträning och sedan som egen företagare och agilitycoach. År 2020 är jag en av huvudcoacher för finska Top Team programmet, som är ett träningsprogram för ekipage som siktar mot det finska agilitylandslaget koordinerad av finska agilityförbundet.

Förutom min passion för företagandet brinner jag för mina egna hundar och agility. Jag har varit med i svenska agilitylandslaget sedan 2016 och kvalat in i landslaget med 1-3 hundar per år. Jag har haft äran att representera Sverige på Nordiska mästerskapen och European Open, på VM i Tjeckien 2017 och i mitt hemland Finland 2019.

Jag har fyra egna hundar, pudlarna Vicky, Rosey, Ivy och border collien Catnizz.
@heidipenttila

Mitt mål..

..som agilityinstruktör är att hitta rätt tillvägagångssätt för varje enskilt ekipage, att utveckla varje ekipage så långt som de vill nå. Jag tummar aldrig på detaljerna och arbetar alltid för att förarna själva skall förstå varför vi gör på ett visst sätt. Jag håller kurser från nybörjare till landslagsnivå, för mig är det inte viktigt på vilken nivå ekipaget är på utan att de vill lära och utveckla sig. Jag älskar hinderinlärning och grundträning.

 Inlärning och bra kontaktfält och slalom står nära hjärtat.


Att kursa för Heidi

Sara

Vi har tränat för Heidi sedan Sierra var en valp. Hon har hjälpt oss att utvecklas och finna inspiration under hela vår resa. Att jobba med en reaktiv hund med mycket egen vilja är inte alltid lätt men Heidi har stöttat oss och kommit på nya idéer om hur vi har kunnat utveckla vår träning för att uppnå vår fulla potential.
Sara med Xoloitzcuintle (Mexikanska nakenhund) Sierra
Carina

Heidi är en otroligt engagerad och inspirerande instruktör. Med Heidis hjälp har jag blivit mer fokuserad som förare och vi jobbar mycket med att jag ska se och utnyttja mina hundars styrkor i olika situationer på banorna. Att träna för Heidi är så mycket agilityglädje! Carina med dvärgpudlarna Siri & Tyra


Anonym

Veckans bästa timme är vår träning med Heidi! Hon brinner för agility och ger alltid 100% till sina elever. Jag och min rutinerade hund utmanas varje vecka i kluriga och roliga banor och unghunden tränas för stabila grunder. Vi lär oss massor varje gång så vill du utvecklas och ha superroligt på vägen så rekommenderar jag Heidi varmt!

LINDA ENBERG

"För mig är agility glädje, fart, tajming och samspel!
Jag är hela tiden på jakt efter det perfekta loppet med mina hundar, där man är ett med hunden, och det är just precis den känslan jag vill förmedla till dig som går kurs för mig."

Jag älskar grundträning, tricks och lek. Samspelet mellan förare och hund skall vara enkelt och fyllt av glädje.
Därför är jag en instruktör som hela tiden vill lyfta er som ekipage, jag vill att ni skall bli ert bästa - både i träning och på tävling.

Jag har tre hundar, sheltiesarna Bella och Zima samt Ciara som är en border collie.

I dryga 15 år har jag hållit på med agility, det började som en aktivering och nu är man en crazy dog lady på heltid.

Mina häftigaste tävlingsupplevelser är individuellt SM-silver och SM-guld i lag 2011 på min SM-debut.

 EO silver i Tyskland 2015, NM-guld individuellt och lag 2017 samt mina starter på VM i Tjeckien 2017 i och i Finland 2019.


@misslindaenberg


CARRO CAJBACK

Agility för mig är att få till det där speciella samarbetet med sin hund som gör att man hittar "flowet". När man lyckas med det så svävar man på agilitymoln, det är en sån otroligt häftig känsla som jag vill att alla ska få chans att känna!

Jag har hundarna Thea, Troy och Ripa.  Mitt intresse för agiltiy startade när jag följde med en kompis på tävling. Jag skaffade sedan Thea, min första egna hund, en Bichon frise'/Yorkshire mix som idag är 12 år gammal. Med henne startade jag mitt första SM i lag. Sedan dess har flocken utökats med två hudar till, Troy och Ripa. Troy är en Prazsky Krysarik och Ripa är en Sheltie. Med Troy har jag tävlat fyra individuella SM, 3 lag-SM och ett Nordiskt mästerskap. Jag är utbildad A1 instruktör genom SBK och har hållit i kurser på min hemmaklubb sedan 2015 och privat sedan 2018. 


@theatroyvicii


SOFIE LOURIÉ

När jag tränar agility är jag alltid ute efter att få det att kännas som att man vågar maxa i varenda lopp!

Att stärka sina svagheter och
utmana sina styrkor!

Jag brinner för tekniker och förståelse som får hunden att vilja öka och maxa sin fart genom alla olika kombinationer. 

2012 lämnade jag hästlivet bakom mig och köpte min första hund.
Idag har jag flera hundar som jag tränar och tävlar med.
Bella 2013, en Aussie som går i large och de dansk-svenska gårdshundarna Babe 2013, Bagge 2015 och Billie 2020  som alla går i small. Jag har tävlat på SM sedan 2018 och 2021 gjorde ja och Bagge vår debut i Svenska Landslaget.
@sofienast


ANNA-KARIN TRYDEGÅRD

Min tid delas mellan att agera bollplank, hundträning och finnas på den butiksyta som finns på hallens övervåning.

Sedan min staffordshire bullterrier Tess klev in i familjen för snart sex år sedan har hundfokuset vuxit sig starkare för varje dag. Intresset för hundträning började med en fascination för tävlingslydnad och bruks men nu för tiden är det agility som gäller, mycket eftersom det passar oss bättre som ekipage. Att leva med hund resulterade också i att ett företag såg dagens ljus den 22:a augusti 2018. .

Som grundare av Hundlands är jag väldigt glad att Heidi frågade om vi ville finnas på plats i den nya hundhallen hon planerade. Att äntligen få ett hem och fast punkt känns redan fantastiskt och jag ser fram emot att möta alla er härliga hundmänniskor där.

I butiken kommer Hundlands ordinarie sortiment att kompletteras med ett urval av godis och leksaker. Dessutom gör jag verklighet av en annan dröm, i lokalen skapas en läderverkstad med hantverksmässig tillverkade koppel och halsband.
@hundlands


CECILIA KLINGBERG

Jag kommer precis som Anna-Karin att agera som bollblank, arrangera tävlingar och hålla en del agilitykurser.

Jag körde en del agility redan på 90 talet, med lånad hund men först 2 år efter jag skaffade min första egna hund 2009 började jag tävla agility lite mer på allvar. Sedan dess har flocken växt till 3 Bordercollies, jag har tävlat en del lydnad, vallning och en väldans massa agility.
För 4 år sedan ärvde jag lite oväntat kennel Lizzroys, som föder upp Bordercollies. Ronja min äldsta hund är från kenneln och min just nu främsta tävlingshund Alice är även hon en ”Lizzroyare”. Att föda upp hundar är ingen huvudsyssla men det är få saker som är så roligt som att få följa valparna från deras första andetag och vidare genom livet.

Jag är precis som Heidi ekonom och har en civilekonom examen med inriktning finansiering. Idag jobbar jag som project controller på en av Sveriges största PR och kommunikations byråer.
@ceciliafk


Sanne Häggblom

”Agility för mig ska vara enkelt och roligt. Hund och förare blir ett, ställer upp och krigar för varandra och tillsammans. En ständig strävan efter det perfekta loppet där allt sitter. ”  

Som många andra inom agilityvärlden var jag aktiv inom hästsporten innan jag gick över till hund på heltid. Numera är agility min livsstil.

2011 testade jag agility för första gången på min dåvarande hundungdomsklubb och jag blev frälst direkt. 2013 startade jag min första tävling och sen dess har det fortsatt.

Jag brinner för grundträning och tror på filosofin att lägger man ner ordentligt med tid på att träna grunder med sin hund blir agilityn enkel när man sen tar sig ut på tävlingsbanorna.  

@sannehaggblom
 

Ellen Edmundsson

Jag är administratör här på AWA och kommer att hålla i lite tävlingar och kurser i framtiden. Det bästa jag vet med agilityn är nog själva hundträningen. Jag älskar känslan av att en hund utvecklas i träningen och jag tillsammans med den.
Smaragd, en Pumi, är min första hund som jag köpte 2016 efter att en vän hade introducerat mig till agilityn. Tidigare hade all tid gått åt till hästarna och stallet men det tog bara en kort stund innan jag var helt såld på agilityn och valde att avsluta hästlivet. Idag har jag mina två hundar Fira och Findus som är bordercollies. Utöver Agilityn håller jag på med barmarksdrag och vallning!

@ellen.edmund


 

Anne Karlsson

Mitt namn är Anne Karlsson.
Jag är 29 år och bor strax utanför Skövde med min sambo Peter och våra fyra hundar Bonnie, Signe, Doris och Berit.

Jag har alltid älskat djur och kommer tidigare ifrån hästvärlden, men är numera fast i hundvärlden och framförallt Agilityn sedan 20 år tillbaka.

 Jag jobbar för att agility ska vara enkelt, en rolig sport för alla människor och hundar oavsett förutsättningar.
En viktig del till "enkel agility" är en välutbildad hund. Jag lägger stort fokus vid grundträningen av mina hundar, en stabil grund så både jag och mina hundar är väl förberedda för utmaningarna ute på agilitybanorna.

Jag har hållit på med agility i 20 år.
Jag var med i landslaget första gången 2011 med min tidigare hund, Sune Mittelspitz. Och har sedan 2015 vart en del av det svenska landslaget med mina nuvarande hundar, och under den tiden hunnit med flertalet mästerskapsfinalen, flertalet individuella medaljer från mästerskap, samt ett individuellt VM silver 2019.

@akagility